Aparte sieraden

Alles wat een nut heeft in de menselijke wereld kan beschouwd worden als een sieraad. Denk dus aan uw kleding, ringen, horloge, haarstekers, oorbellen, horloges, armbanden, enz … Zolang het iets is dat u prettig vindt om te dragen en dat uw dagelijks leven niet belemmert, dan is het een sieraad.

Een horloge is een klassiek sieraad dat nooit uit de mode raakt. De belangrijkste reden is dat er zoveel verschillende soorten horloges zijn die je kunt dragen. Afhankelijk van de gelegenheid die u bijwoont. Als het een formeel feest is, dan past een horloge met een metalen band daar precies bij. Als u met vrienden op stap gaat voor een ontspannen zondagmiddagpicknick, kijk dan eens naar die leuke, kleurrijke bandjes. Evenzo zou een sportevenement vragen om een sporthorloge met een band en een bandje. Voor een alledaags evenement is een horloge met een rubberen band misschien juist goed.

Met dat gezegd zijnde, wat is een sieraad nu precies? Onder de brede noemer sieraden zou men het misschien als volgt kunnen definiëren: sieraden bestaan uit voorwerpen die inherente eigenschappen hebben die ontstaan zijn door het proces van vallen, trillingen, constante druk en vaak masseren. Ze worden vervaardigd in allerlei vormen, maten en materialen, waaronder anorganische en niet-biologisch afbreekbare voorwerpen als been, kwarts, edelstenen en water. Hoe mooi eenvoudig is het om sieraden te beschrijven zoals ze zijn, bijvoorbeeld een voorwerp dat J. Lo en H.oveday op het boodschappenlijstje van een oud echtpaar zetten.

Kettingen, hangers, oorbellen, armbanden, bedels, enz. maken allemaal deel uit van juwelen en de kostbaarste eigenschap is het feit dat ze uw hele look kunnen sublimeren. Uw look als geheel kan volledig worden gekenmerkt door uw sieraden, van de parelketting tot de mooie, ingewikkelde en gevoelig ogende smaragd.

Maar nogmaals, eenvoudiger is niet altijd beter samengevat. Het oude gezegde, je krijgt waar je voor betaalt draagt veel ware wijsheid met zich mee, vooral als het gaat om sieraden. Meestal betaal je voor de extravagantie van uitgebreide halskettingen, maar wat je niet verwacht om maar een paar van je accessoires weg te geven zou je heel goed de look kunnen geven die je zoekt.

Soms kunnen enorme, te grote halskettingen er vreemd en pretentieus uitzien. Ga in plaats daarvan voor middelgrote kettingen en kleinere hangers. Je ziet er dan slanker en vriendelijker uit, want ze geven het beeld weer van iemand die weet hoe je ingetogen moet zijn.

Hetzelfde geldt voor de andere soorten aparte sieraden die u gewoonlijk draagt. Vergeet niet om sieraden die past bij wat je draagt te kiezen. Als je een paars shirt draagt, dan is zilver een veilige keuze voor je sieraden.

Kortom, het vinden van de juiste look voor u vergt enig onderzoek van welke soorten sieraden u gewoonlijk draagt, de gelegenheid waarbij u ze draagt en het type persoon dat u bent. Dit advies houdt rekening met een aantal belangrijke zaken, zoals uw smaak, persoonlijkheid en ook de beschikbaarheid (of het gebrek daaraan) van verschillende accessoires die u zullen helpen uw look te versterken.

Lees meer:

Heren sieraden 

Handgemaakte sieraden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.