kostuum

Deliciouslyricality

Het is werkelijk indrukwekkend hoe treffend het woord “kostuum” in dit geval is. Het woord kan worden gebruikt om alle facetten van kleding en accessoires te beschrijven, vooral die welke voor de gelegenheid worden gebruikt. De zelfingenomen wijze van verkleden wordt misschien het best geïllustreerd door de huidige trend om op verkleedfeesten vampiermaskers te dragen “gewoon voor de lol”. De hele verklaring verandert van toon wanneer we bedenken wat er achter het masker schuilgaat: angst of waanzin?

Snelheid

Met enkele uitzonderingen van hedendaagse vampierkostuums (vampiervleermuis, iemand?) is men het er algemeen over eens dat de oorspronkelijke Dracula geen sprekende stem had, maar aasde op de zwakheden van zijn slachtoffers. In het midden van de 20e eeuw waren de badpakken zo ver ontwikkeld dat ademend materiaal de voorkant van de draagster bedekte en haar toch in staat stelde naar behoren te ademen; deze uitvinding was slechts enkele jaren voordat de uitdrukking “vampiers kunnen nooit tevreden zijn” werd bedacht, gedaan.

Dit idee was doorgedrongen tot het gotische horrorgenre tegen de tijd dat realistische contactlenzen voor vampieren in de bioscoop kwamen. Het is niet moeilijk te zien hoe het idee om een gezicht op te vullen met stopverf echt aansloeg. Aan de serieuzere kant van de zaak werdStyrofoam al gebruikt als hulpmiddel om het probleem van de wolligheid te overwinnen sinds de huur van plastic lenzen voor bioscoopbezoekers werd geïntroduceerd door sonische trillingen in de bioscoop. Tegen de tijd dat het verwisselen van de gloeilampen in de bioscopen plaatsvond, hadden de eigenaars geraden dat de manier om het probleem van ITV’s die uitgingen op te lossen het gebruik van hoeveelheden polyethyleenfilm bewees, die in die tijd meestal werd gebruikt bij de voorbereiding van recyclagecontainers.

De bioscoopeigenaars moesten creatief worden om het probleem van de filmpixels het hoofd te bieden, hetgeen betekende dat vaak een beroep werd gedaan op kostuumontwerpers om spectaculaire carnaval kostuum kopen te plannen en te vervaardigen. Er zij aan herinnerd dat bij beide gelegenheden de film- en kostuumontwerpers naar de relatieve veiligheid van de studio’s waren gevlucht om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Er zijn nog steeds tal van bedrijven die zich specialiseren in het vervaardigen van vampierkostuums, maar het verkrijgen van de overhand blijkt nogal contractueel van aanpak. Veel van de ontwerpers en fabrikanten van vampierkostuums werken nu op basis van lidmaatschap, zodat individuen hun eigen realistische ideeën voor vampierkostuums kunnen ontwikkelen en deze dan op de markt kunnen brengen via websites voor leden en postbestellingen. Dit lijkt een goede aanpak, als men bedenkt hoe snel de technologie achter vampierkostuums tegenwoordig verandert, zodat merkvampierkostuums vaak net als vroeger zes plusatures zijn.

Statistieken zijn waarschijnlijk de beste manier om een idee te krijgen van de populariteit van dit soort artikelen. In 2009 gaven de Amerikanen 333 miljoen dollar uit aan Halloweenkostuums, wat betekent dat ongeveer 3,6% van de bevolking van de Verenigde Staten meer dan 90 miljoen dollar uitgaf aan deze feestelijke gelegenheid.

Een immens populair accent voor mensen van alle leeftijden, Halloween vieringen evenement Halloween partijen nu gepaard gaan met bals, spelletjes, eten en muziek. Al deze dingen hangen samen met het traditionele Halloweenkostuum dat mensen dragen: kostuums voor mannen krijgen een typisch kwaadaardige look, met maskers voor mannen die neigen naar een donkere, mysterieuze of gewelddadige look. Voor vrouwen zijn het de thema’s en deunnettuces, die dat essentiële duwtje in de rug geven aan de slechte outfit.

Lees meer:

Lederhosen kopen

Carnavalskostuums

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.