Damesmode Breda

 

Mode is eigenlijk een Frans gedrag. Vanaf de 17e eeuw is Frankrijk een centrum van de mode geweest, en in feite is de Franse damesmode tot vandaag een zorg van de meerderheid van de vrouwen in bijna elk land. Vrouwen en mode zijn positief met elkaar verbonden. Over het algemeen worden vrouwen en mode gezien als twee zijden van dezelfde medaille.

De manier waarop een vrouw met mannen omgaat en de manier waarop zij zich kleedt, is tot in de kleinste details van de geschiedenis bekend. Er bestaat bij geen enkele man twijfel over dat hoe sneller een man zich kleedt, hoe knapper en mooier hij zal zijn. Niemand houdt van een schraal geklede vrouw, noch van een sjofel geklede man. Zo werkt het gewoon niet. Mannen en vrouwen worden beiden evenzeer beïnvloed en onder druk gezet door de maatschappij waarin zij zich bevinden. Mode is een duidelijke weerspiegeling van de sociale stemming van de tijd.

Mode kan ook worden gebruikt als een zuiver zelfbepalend statement door kleding te gebruiken om iemands individualiteit te beschrijven. Mensen kunnen zichzelf definiëren door wat ze dragen en door hoe ze het dragen. Men kan een vergelijking maken tussen de mode van de verschillende culturen in de wereld en de eigen opvattingen en die van de culturen in de wereld. Het westen staat zeker niet boven deze vergelijking zoals blijkt uit de vele culturen in het Midden-Oosten. Er zijn voortdurend contrasten tussen de patronen die door mannen en vrouwen over de hele wereld worden gedragen. Deze contrasten doen zich meestal voor in de mode zoals kleding, schoenen, juwelen en gedragen accessoires. Vaak zijn het de vrouwen die voorop lopen in de mode.

De kosten van mode zijn drie keer zo hoog als die van een gewone jurk. Voor elke modieuze jurk die een vrouw koopt, worden er door de man tientallen andere gekocht. Dit helpt de vrouw om haar hele gezin smaakvol te kleden. De man hoeft zijn loon niet uit te geven alleen om stijlvol te zijn. Hij kan de best ontworpen kleding van de beste merken krijgen voor een fractie van de prijs. De mode-industrie is de snelst evoluerende industrie ter wereld. Het verandert zo snel dat de mens het niet eens kan bijhouden. Om bij te blijven zou absoluut betekenen dat je je hele garderobe binnen een paar weken moet veranderen.

Met de juiste modeaccessoires loopt u voor op de modecurve. Een kleine bijpassende sjaal bij uw outfit kan wonderen doen. Op dezelfde manier zult u juwelen en portemonnees op precies hetzelfde moment willen aanschaffen. Omdat u steeds verschillende kanten op gaat, zult u van beide ook een aantal moeten kopen. Een modefestival zou betekenen dat je eigenlijk niets hebt om aan te trekken, terwijl je juist de andere kant op gaat.

Een vergelijking tussen een man en een vrouw toont aan dat zelfs de man even modebewust is als de vrouw. Het aantal dure merken neemt toe en zij beconcurreren elkaar voor deze steeds groter wordende markt. Kosten hebben geen relatie tot kwaliteit. In feite is het in de moderne tijd beter om voor de goedkopere outfits te gaan, als je denkt dat kwaliteit van het grootste belang is.

Dit is Industrie die nooit eindigt. Het heeft een leven als apop Cultuur concept dat nooit eindigt.

 

LEES MEER : 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.