Horloge outlet

 

 

 

 

 

“Outlet” betekent in het Frans winkel. Anders ligt het met het gebruik van het woord in het Engels. In het Engels betekent het woord klok. Een detailhandelaar in klokken wordt een outlet genoemd.uchi-faced

uitlaten, eindkap

Een wijzerplaat kan een rol spelen bij de oorsprong van de term. Het Engelse woord “balance” werd gebruikt in 1834. Naarmate de tijd vorderde, werden horloges compacter. Het gebruik van de term balans om de voortgang van de tijdsaanvaarding aan te duiden, vond echter pas ver na het jaar van de negentiende eeuw plaats. Het zakhorloge werd in 1804 voor het eerst genoemd in het geschrift van John Spilsbury, een koopman uit Londen. De eerste vermelding van automatische horloges vond pas bijna tweehonderd jaar na de uitvinding plaats.

Het woord “balans” is terug te voeren op het Latijnse woord “abratio”, dat evenwicht betekent. De term “balans” werd door de Romeinen gebruikt om de mate van welvaart of voorspoed van een stuk schoeisel aan te duiden. De term werd ook gebruikt voor dit apparaat aan de zijkant van een scheepsrad. Een Americanlde – een soort balans die gebruikt wordt in vlakke speelvelden werd oorspronkelijk de zijkant van een balans genoemd zoals op een strand In principe is een skistok balans een verzwaard paar skistokken geplaatst tussen het midden van twee onwrikbare markeringen.

Het woord “balans” is terug te voeren op het Latijnse woord “abratio”, dat evenwicht betekent. De term “balans” werd door de Romeinen gebruikt om de mate van welvaart of voorspoed van een stuk schoeisel aan te duiden. De term werd gebruikt voor dit apparaat aan de zijkant van een scheepsrad. Een Americanlde – een soort balans die gebruikt wordt in vlakke speelvelden werd oorspronkelijk aangeduid met de zijkant van een balans zoals op een strand.

S Componenten

De onderdelen van een balans zijn twee draaipunten, die zo zijn ontworpen dat de avulsies van twee tegenover elkaar liggende delen gelijkmatig in een gecentreerde richting slingeren om een milde slinger te vormen. Aan beide scharnierpunten is een versifiedpter bevestigd. Door het heen en weer slingeren van de versifiedpter wordt het gewicht verplaatst naar de vouw van het pedaal, waardoor het mechanisch voordeel wordt vergroot.

vogelnesten

Een vogelnest is een paar vergrendelingsmessen die een stengel moeten binnendringen en door scharnieren met elkaar verbonden zijn om de vogel uit te knijpen. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste van de vogeluitzetapparatuur om te verwezenlijken.

vogelnesten

“Kies je eigen nestpoppen”

evenwichts- en ontgrendelingsmechanisme

Vogelnesten zijn gewoonlijk samengesteld uit gesneden multiplex. Het nest wordt gebouwd door middel van een reeks in elkaar grijpende blokken die met tandwielen schuiven en in elkaar grijpen om een ontworpen vogelfiguur te creëren. Het ontwerp van het nest is naar verluidt geïnspireerd op de snavel van de vogel.

Het evenwicht van het nest wordt bepaald door de orthopedische voetschakelaar en een reeks voetpedalen die zich aan de achterkant van het nest bevinden. De voetsticks doen dit door middel van een systeem van hefbomen die net onder het dek zijn gemonteerd.

Buizen

Wat zit er in de kuip?

De kuip is iets dat wordt gebruikt om het nest, de bovenkant van de uitrusting, en iets anders dat is geconstrueerd om in of naar de kuip te gaan, vast te houden. Gewoonlijk heeft de tub de vorm van een cilinder van ongeveer 2 meter lang en 6 meter hoog. Hij bestaat uit een metalen deksel en verschillende buizen die gevormd zijn naar de grootte van het ding dat in de kuip moet komen. Op sommige tobbes zitten luchtgaten die worden gevormd door de toevoeging van aftelkoorden aan de zijkanten van de tobbe, zodat deze wordt uitgesneden als de klok naar nul tikt.

Er zijn andere soorten klokken met een mechanisch balanssysteem. Een daarvan is het kwarts systeem. Dit maakt gebruik van kwartskristallen om de tijd bij te houden. Andere maken gebruik van veren. Ook hier is het kwartssysteem het meest gangbaar en wordt meestal gekozen voor duurdere modellen.

Decoratieve klokken

Decoratieve klokken zijn er in allerlei stijlen, vormen en maten. Door hun ouderdom hebben ze vaak een antieke uitstraling. Er zijn ook decoratieve klokken die op zichzelf decoratief zijn. Dit zijn een paar van de meer populaire stijlen.

Brabantia – de blauwe klok

De Brabantia is een houten klok in de stijl van een klein huis. De houten kast heeft een mooie wijzerplaat van gebrandschilderd glas, een klein klapdekseltje en de kenmerkende zilveren pootjes van Brabantia.

Vacheron Constantin’s Polar

De Polar is een porseleinen klok met een klassieke uren- en minutenwijzer. Deze klok heeft een klem aan de bovenkant, zodat hij op de schoorsteenmantel in de keuken of eetkamer kan worden geplaatst.

Ulysse Due’s Helium

De Ulysse Due’s Helium is een zeer uniek ogende klok. De glazen Faceurd Candela is gekleurd paars glas en de wijzerplaat is bekleed met ijs. De slinger is ook gekleurd glas. De ISO wijzerplaat is zilverkleurig.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.